Hem
Välkommen till apea

Gammal eller mogen? PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-12-19 23:15

Häromdagen påstod en av mina barndomskamrater att vi snart var 35 år gamla, jag vägrade tro honom men idag kom ytterligare ett tecken på att man mognat och/eller blivit gammal.

Förutsättningar är alltså att det är första dagen på nästan tre veckors ledighet och det är bara en massa mysiga och roliga familjedagar framöver som väntar. Man kan till och med tänka sig att man slänger in en och annan "växelvis-sovmorgon".
Mitt under kvällens matlagning säger jag då följande:
-När barnen somnat vill jag bara bada och lägga mig och sova direkt, jag är så trött.
Direkt efter dessa, ack så tråkiga men väl så kloka, ord slog mig en och annan tanke om "ålderns höst"...men innan jag kommit längre i min tankegång avbröts jag till min stora glädje!!!
Snacka om att jag blev glad, nu skulle jag minsann berätta att vi skulle vara uppe hela natten och göra en massa roliga saker såsom att spela Guitar Hero, titta på foton eller titta på discovery channel Laughing. Det som kom ur munnen var:
-Fast jag måste fixa julskinkan först.

 
33-årsdag och 2-årsdag! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-12-02 13:54

Här paketerar vi högtiderna, igår firade vi både vårt andra år som förlovade och Annas 33-årsdag!!! Laughing

Grattis till oss och framförallt min älskade Anna!!! Puss puss puss på dig!!!

 
Nätets bästa julkalender!!! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-12-02 13:50

En av mina bästa vänner Stefan "Thogge" Lundmark står som skapare för en julkalender av allra högsta klass.

Kalendern återfinns på Onlinegamer och här är direktlänkar till avsnitt 1 och avsnitt 2.

 
Im gonna be hyped again!!! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-11-26 01:30

Såhär någon timme in i Call of Duty 5 fick min spelplan sig en liten törn och det krävdes en förändring. Min olycksalige broder i sökandet efter co-op nirvana berättade att Red Alert 3 nog hade co-op i kampanjläge. Så vad gör man? Man gör en snabb liten google sökning på "Red Alert 3 co-op". Tredje stycket i andra texten jag skummar igenom innehåller följande text:
"Every map in Red Alert 3's campaign mode is designed with cooperative play in mind: there are always two armies on the field, and two bases to look after. As a result, battles are also designed to be a bit tougher -- there are technically two brains tackling each one, after all."

Pang sa det så ringde jag mamma och berättade vad jag ville ha i julklapp! Laughing.

Så nu är spelplanen följande:

  1. Call of Duty 5 ska vi köra en del co-op missions.
  2. Grand Theft Auto 4 släpps om en vecka.
  3. Här klämmer jag in Red Alert 3.
  4. Empire:Total War. Här ska jag ta mig tusan lura in co-op polaren i Total War världen!

Ser lite tungt ut med tiden när man blickar framåt, får nog återgå till min ungdoms sovvanor med 3-4 timmar per natt...

 
I've been hyped! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-11-19 16:18

Jag tror att jag för första gången har blivit riktigt lurad av en hype, lurad av mig själv vill säga.
Jag är så allvarligt svältfödd på co-op spel att jag bestämde mig för att köpa ett spel i samma ögonblick som en av mina bästa vänner ringde och sa att han hade "hittat" ett spel som marknadsförde sig bland annat med hjälp av co-op. En hyfsad "teaser" senare var jag 500 kr fattigare och blivande ägare till Left 4 Dead och började invänta chansen att få spela demot.

En ganska häftig introfilm måste jag ju erkänna att de plitat ihop men därefter var det platt fall för mig. Förutom introfilmen bestod handlingen av en helikopter som cirkulerade spawnplatsen och berättade att jag skulle ta mig till en viss plats. Det är ju en himla tur att den berättade det eftersom det finns ju så extremt många vägar att välja på...NOT. Nåja med en dåres envishet intalade jag mig att detta trots allt bara är ett demo, riktiga spelet kommer innehålla handling, djup och något att engagera sig i.
Nu har jag spelat demot i cirka 30 minuter och det riktiga spelet i 60 minuter och jag kommer nog aldrig starta det igen med möjligt undantag om man sitter framför datorn en fredag lite på lyset och någon polare vill panga bort ett par minuter.
Såhär på ålderns höst har man begåvats med större sömnbehov och en underbar familj och därmed har man mycket större krav på den lilla gamingtid man har kvar, det räcker inte längre med att skjuta och spränga saker i en snygg omgivning i ett rasande tempo. Jag vill ha mer! :-).

Vad som däremot är positivt är att jag hoppas att detta kan skapa en ny trend, att spelskapare ser att det finns en marknad för oss gamla och trötta halvtidsgamers som söker efter ett meningsfyllt slaktande av AI motståndare inom ramen för en "kampanj" i goda vänners sällskap.
Jag vill ha fler spel med menyvalet "Starta co-op kampanj"!!!

För tillfället är det bara att glömma detta resursslöseri och ångra att man inte köpte pilsner för pengarna istället.

PS. Call of Duty 5 nästa .DS
PS2. Sen GTA 4 .DS
PS3. och därefter Empire:Total War .DS

Senast uppdaterad 2008-11-20 13:07
 
En god natts sömn PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-10-09 13:11
Det ska man absolut inte förakta! Även om lillgrabben tog min plats i vår säng och jag var "tvungen" att sova hos Ella sov vi hyfsat ostört från 2230 till 0730. Jag och Ella var uppe kring 0300 för lite nässpray och alvedon men i övrigt var det sömnen som härskade i vårt hem Smile.
Senast uppdaterad 2008-10-13 21:56
 
Vad blir... PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-10-08 22:21

...(2*40+°C)+(1*öroninflammation)+(1*"förkylning-inne-på-andra-veckan")+(1*"Föräldraledighet-slut")+(2*"depåer-drabbade-av-girighetskrisen")+(1*rethosta)?

Jo det ska jag tala om för dig...

Familjen Nordin/Sassersson! Laughing.
Senast uppdaterad 2008-10-08 22:24
 
Feeds aktiverade PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-08-17 22:27
Så nu behöver man inte ens surfa hit för att läsa de få nyheter jag hinner få upp :-).
 
Möjlighet att kommentera PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-08-13 07:52
Har nu lagt in möjligheten att kommentera nyheter, dagboksanteckningar, krönikor etc. Fanns ingen svensk översättning till modulen jag installerade så jag gjorde det själv så om några konstigheter i språket kring kommentarssystemet upptäcks mottags synpunkterna tacksamt.
 
Gallsten, "ny" bil och föräldraledighet PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2008-08-10 12:39

Det verkar som om vi kan lämna Annas gallstensproblem bakom oss. Även om hon fortfarande undviker en del mat och de fyra ärren väl aldrig försvinner helt äter hon numera även god mat...och lite mer av den Smile.

Sedan en vecka är det äntligen min tur att vara föräldraledig. Eftersom Anna inte har tagit motorcykelkörkort än så innebär det att vi behöver tillgång till två bilar igen. Eftersom vår trotjänare, Golfen, nu kommit upp i åren och saknar det mesta av modern säkerhetsteknik(ESP,ABS etc) och den viktigaste komforttekniken(AC/ACC/ECC) så kände vi att det var dags att uppgradera bilstallet. Det senaste tillskottet i vår bilpark är en Citroen Xsara Picasso 2.0 Aut -05. Bortsett från att den är nästan lika törstig som Brunte(V70n) så är det en suverän bil. Jag hade nästan glömt hur mycket jag saknade automatväxel.

 
«FörstaFöregående123456789NästaSista»

Sida 7 av 9
Copyright © 2018 Anna, Pontus, Ella och Axels hem på internet. Alla rättigheter reserverade.
Joomla! är en fri programvara publicerad under GNU/GPL Licens.
Annons
 

Omröstning

Pontus vet vad han sysslar med?
 

Facebook

Dela på facebook