Hem
Välkommen till apea

Första tre timmarna avklarade! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2010-01-14 20:43

De är dessutom avklarade utan vare sig gråt, skrik, trots eller utbrott. Gråt och utbrott brukar jag själv stå för medan mina små änglar står för övriga känsloyttringar. Mor och far i familjen alternerar (samt några dagar tillsammans) på en igångkörning av en ny fabrik på annan ort vilket innebär att just nu är jag hemma ensam med barnen. Nerverna är på helspänn och varenda ansiktsdrag och ord avläses med grym uppmärksamhet för att förekomma eventuella problem. Taktiken är hittintills att fråga om allt, aldrig säga nej och förbereda alla aktioner grundligt för att säkerställa total demokrati (dvs ungarna får som de vill).
Som extra information måste jag även medge att direkt efter dagishämtning så köpte jag mit lite kärlek genom att köra direkt till en leksaksaffär och köpa det de pekade på. Jag förberedde dock dem på att jag kunde säga nej till vissa saker baserat på pris, storlek och vad vi redan har. Detta tog de till sig på ett enormt sätt och diskussionerna handlade inte så mycket om vad de ville ha tan snarare om att vi nog redan hade allt i affären som vi "hade nytta av" :-).

 
Ett recept på 45 minuter FREEEDOOOM (Mel Gibson i Braveheart) PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-12-12 18:08

-Ta en dos kalas hos dagiskompis för ett barn
-Blanda i en nypa "frun-går-på-stan-och-shoppar"
-Spä ut med "lång-runda-med-andra-barnet-i-vagnen-tills-han-somnar"
-Addera några SMS till kompisar över hela riket med innehållet "MW2 om 15 minuter?"
(MW2= Modern Warfare 2 (ett datorspel))
-Mottag svaren "Ok!" via SMS
-Knäck en HOF
-Logga in på Mumble
(Mumble är ett "voice-over-internet" program så man kan umgås med sina kompisar som är långt bort när som helst)
-Nu har du bakat en kompott frihet och skapat en förutsättning för en stunds total glädje och många skratt
-För att ta dig från total frihet till ultimat frihet häller du dessutom upp en liten skvätt av din absolut finaste Whisky

45 minuter senare vaknar babyvakten till liv och din son meddelar att han minsann vaknat och du är tvungen att lämna spelet och dina kamrater på voice-chatten och medan du släpar dig uppför trappan tillbaks till verkligheten inser du att FYFAN vad livet är gott!!! Du har det bästa av de två världar som du vill leva i!!!

Livet är en fest! Jag har haft turen att bli inbjuden! :-)

 

EDIT : Jag inser när jag läser rappakaljan en gång till att det inte framgår med önskvärd tydlighet vad det innebär att ha så underbara vänner som jag har. Jag skickade som sagt SMS till tre(3) av mina datanördspolare när jag var ute och gick med vagnen och sonen hade somnat med en förfrågan om vi kunde splea ett spel tillsammans och "tjöta" lite vid en hyfsat specificerad tidpunkt. Det tog inte ens 5 minuter innan jag fått två svar som bara innehöll "Ok" och ett svar som innehöll  en längre förklaring om att han tyvärr satt på jobb men minsann kunde senare. Det känns inte alls fel att ha kompisar som ställer upp när man "begär" det och med vad man begär :-). Framförallt med tanke på att man har annat att ägna sig åt nuförtiden och kanske inte kan "ställa upp" så mycket nuförtiden.

Livet är en fest! Jag har haft turen att träffa rätt folk! :-)

Senast uppdaterad 2009-12-12 20:20
 
Mas Palomas 2k9 PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-12-12 16:50

Fördmodligen den bästa semestern någonsin planerades tack vare att "klanens" morfar uppnått den högaktningsfulla åldern av strax över 30 (psst...60...). En vecka på Koala Garden Suites var inbokat och man hade enorma förväntningar men inte kunde man tro  att de skulle överträffas med råge. Min plan var att skriva dagbok men jag njöt så enormt av denna vecka med familjen att det blev helt enkelt inte av...
Vi var en morfar, en mormor, en farfar, en farmor, 2 ingifta, 2 döttrar och tre barn barnbarn fördelade på fyra "Garden Suites". Som ni förstår är "titlarna" från lite olika infallsvinklar men gruppens sammansättning borde framgå :-). En av "Garden Suites" var förstås automatiskt (ovetandes) uppgraderad till Superior med alla fördelar som det innebar men det tyckte i alla inte vi som bodde i den var mer än rätt :-).

Ska jag var helt ärlig har jag svårt att finna ord för hur bra vi hade det utan försöker med dessa bilder ge en glimt av paradiset vi levde i under en vecka.

Barnen har fortrfarande inte slutat säga :
- Jag vill till vår lägenhet (en Superior Garden Suite).

Kolla in bilderna!!!

 

http://galleri.apea.se/#16

 

En direktlänk till galleriet finner du här.

 

PS. Jag är inte den som slår mig för bröstet och basunerar ut hur smarta och välartade mina barn är (*HOST*) men en konversation som föregick semestern måste återges.

A = Axel
P = Pappa
E = Ella

A : Min katt flyger
P : Snart ska vi flyga
A : Ja, jag ska också flyga
E : Ända upp till molnen
P : Till och med över molnen
E : VA?!?!? Över molnen?!
P : Ja
E : Tror jag inte på!
P : Jo, över molnen
E : Ända upp till rymden? Du luras!
P : Nej inte ända upp till rymden. Mellan molnen och rymden.
E : Säkert?
P : Ja
A : Pappa, kan du flyga utan flygplan?
P : Nej
A : Jo det kan du Pappa!
.PS

 

Senast uppdaterad 2009-12-12 17:55
 
Ibland är det tufft... PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-10-26 23:25

Ella : Varsågod Pappa, jag har ritat till dig.
*Pappa får en underbart vacker teckning med text, regnbågar, hjärtan, stjärnor etc*
Pappa : Åhhh tack Ella. Så fin den är!
Ella : Mmm, nu ska jag göra en ÄNNU finare till Mamma.
Pappa : Oj, ska Mamma få en lika fin?
Ella : Nej...Mammas blir mycket finare!
Ella : Tror du teckningarna till Mamma blir finare för att vi tycker om henne mer?

Så kan det låta ibland... :-)

Senast uppdaterad 2009-10-26 23:31
 
Pappa en vinnare! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-10-05 17:27

Sedan jag la ner fotbollen för ett par år sedan så har saknaden efter tävlingsmomentet varit stort och att spela innebandy med kompisar eller kollegor på små mål har inte tillfredsställt tävlingsnervern det minsta. Därför var det med stor glädje jag tackade jag till en inbjudan från en kollega att delta i deras innebandylag. Det är seriöst med både liga/cup och träning en gång i veckan. Min första säsong i laget startade dock inte särskilt bra utan vi inledde med 4 raka förluster och jag sumpade målchanser på löpande band. I söndags bestämde jag mig dock för att det var dags för ungarna att följa med och kolla på en match. Så med mor, far, fru och barn på plats gjorde vi årets hittintills bästa och vann med 12-3. Själv lyckades jag fippla in två mål och en handfull assist vilket såklart spädde på glädjen ännu mer :-).

 
Haaammarbyyyyy PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-09-09 16:14

Vad för ont har en urskåning gjort när han är ute och går med sina två barn i tvillingvagnen och båda sitter och viftar med varsiitt grässtrå som flagga och skriker :
-Heja Hammarby, heja Hammarby.

Eftersom mina barn konsekvent gör tvärtom mot var jag säger så försöker jag låtsas som om det regnar och att de gärna får skrika så men jag försökte ändå luska lite om orsaken till detta, i Skåne, farliga uppträdande. Som man frågar får man svar:
-Bor man i Sverige hejar man på Hammarby.

Detta kommer då från att jag sagt att när man bor i Sverige så hejar man på Sverige vid åtminstonde idrottsevenemang.

Någon dag tidigare hade jag och dottern suttit och titta på en landskamp i fotboll då jag berättade lite om vilka som spelade och varför. Ellas fråga blev:
-Var är Hammarby?

Livet är hårt och orättvist!

 

PS. Jag ringde till en av mina bästa kompisar som bor i Stockholm för att söka stöd men fick bara ett gapflabb i luren som aldrig verkade ta slut .DS

 
"Semester" i semestern PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-07-30 23:01

Min kära mor och far har hyrt en stuga och våra kära barn spenderar nu sin andra natt vilket innebär att vi har haft en liten semester i semestern. I morse vaknade jag 0830 och låg och sträckte mig till säkert minst 0900, och det var inte för att jag hade blivit beviljad sovmorgon på grund av någon pubertal utsvävning kvällen innan!!! Det var helt enkelt för att man inte hade blivit väckt och man inte behövde gå upp :-).

Missade tyvärr veckans motionstillfälle igår så nu är man ännu fetare än någonsin...

Ångest för att  det bara är fyra dagar kvar på semestern/föräldraledigheten?
NEJ, INTE ALLS!!!

Senast uppdaterad 2009-09-09 16:08
 
Alla förväntningar infriade! :-) PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-07-19 22:38

Efter de första 75 milen med Brunte II är vi rörande överens, vi ångrar inte bytet och vi kommer "bråka" om vem som ska köra (precis som vi gjorde när vi hade Audin). Ella sa till och med att vi aldrig mer fick byta bil :-). Lite extra utrymme i baksätet och möjligtvis en bättre installation av mig gav Ella mer benutrymme.

Sammanfattningsvis kan man säga att bilen är tyst, stark och bekväm :-).

Senast uppdaterad 2009-07-19 22:39
 
Hejdå Brunte, välkommen Brunte II PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-07-15 23:30

06 byts mot 09.
Bensin byts mot diesel.
Manuell byts mot automat.
Brunte byts mot Brunte II.

Imorgon hämtar vi vår "nya" bil :
-V70 II -09
-3000 mil
-205 hk/450 Nm
-Silver metallic
-Automat

Vi har stora förhoppningar på motorn, hoppas inte vi blir besvikna. Vi har ju köpt lite "grisen-i-säcken" då vi bara provkört en lite klenare variant. Vi börjar med en liten bilsemester så får väl återkomma med en rapport efter det :-).

 
Men för bövelen! PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Pontus Nordin   
2009-06-06 23:19
0-1 mot ett sanslöst tamt Danmark, tack för den Källström! :-(. Fast egentligen är det givetvis inte Källströms fel, det finns såklart ett antal personer i mer eller mindre ledande ställning som borde hindrat den ende som aldrig slagit en passning rätt i landslaget från att slå straffen...

Vi har anfallare och försvarare som håller hyfsat hög klass men sedan Thern och Schwarz slutade har vårt mittfält inte rosat marknaden direkt, kan Larsson och Elmarna vara det vi saknar?
Samtidigt är jag oändligt tacksam över alla slutspel man fått uppleva de senaste åren, man har liksom börjat ta dem för givet :-).

Finns det några andra land med 9 miljoner invånare som har samma framgångar?

PS. Observera att jag tillhör den kategorin människor som hellre är i slutspel VARJE gång än tar en medalj vart 20e år .DS
 
«FörstaFöregående123456789NästaSista»

Sida 5 av 9
Copyright © 2018 Anna, Pontus, Ella och Axels hem på internet. Alla rättigheter reserverade.
Joomla! är en fri programvara publicerad under GNU/GPL Licens.
Annons
 

Omröstning

Pontus vet vad han sysslar med?
 

Facebook

Dela på facebook